Aanbod

Stichting Norbau werkt op maat en ontwikkelt innovatieve interventies o.b.v. Citymap-methodiek , zoals:

Tekendialoog

Een getekend kringgesprek naar aanleiding van een vastgestelde onderzoeksvraag en tekenvraag. Deelnemers beantwoorden tekenend deze tekenvraag. Dit gebeurt in een groep en op een tafelkleed. De getekende antwoorden vertellen veel over de tekenvraag.  Hierdoor ontstaat naast een getekend tafelkleed ook een dialoog. Het tafelkleed kan de groep blijven gebruiken bij vervolgontmoetingen (lunches) waarin de onderzoeksvraag verder wordt besproken.

Een tekendialoog duurt 2 uur, max. 10 personen,  prijs op aanvraag

Getekende Enquête

Een getekend enquête ondervraagd een grote groep passanten op creatieve wijze. Naar aanleiding van een vastgestelde onderzoeksvraag formuleren we een tekenvraag. We vragen passanten/inwoners hun antwoord op een tafelkleed te tekenen. De getekenden enquête levert zo belangrijke informatie op over de doelgroep en hun mening. Door de informele, speelse en innovatieve aanpak wordt eerder duidelijk wat er leeft binnen de doelgroep. Geschikt voor culturele evenementen (binnen/buiten).

Een Getekende Enquête duurt 4 uur, vanaf 30 personen, prijs op aanvraag

ALTRA

Citymap workshop

Citymap staat voor een zachte kaart van de eigen stedelijke omgeving: Passanten, inwoners of scholieren  tekenen (op straat of in het gemeentehuis/instelling/school) hun mening omtrent de directe woon- en werkplek (scholen). De Citymap levert zo belangrijke informatie op voor gemeenten en scholen over inwoners/scholieren. Door de informele, speelse en innovatieve aanpak wordt eerder duidelijk wat er leeft binnen de wijk/school. Geschikt voor evenementen en aangepaste variant als cultuur educatie VMBO.

Een Citymap workshop duurt 2 uur, vanaf 10 personen, prijs op aanvraag

Co-Creatie©spaltro

Stichting Norbau werkt samen met kunstenaar Baukje Spaltro aan de ontwikkeling van de Co-Creatie methodiek. De Co-Creatie methodiek is gebaseerd op de tekenvragen van de Citymap methodiek. In vier stappen realisseert Spaltro community art projecten met specifieke doelgroepen.

Voorbeelden zijn Panorama (2009), Verbinding (2012), Bittersweet Emotions (2014) en InsideOut Panorama (2018)