Skip to content

Aanbod

Het aanbod van Stichting Norbau  bestaat uit innovatieve interventies op basis van onze Citymap-methodiek , zoals:

Co-creatie
Co-creatie is een werkwijze ontwikkelt door kunstenaar Baukje Spaltro (pdf-link) en is gebaseerd op de tekenvragen van de Citymap methodiek. In vier stappen realiseert Spaltro beeldende kunst projecten met specifieke doelgroepen. Voorbeelden zijn Panorama (2009), Verbinding (2012), Bittersweet Emotions (2014)InsideOut Panorama (2018) en City Sphere Amsterdam 750.

Andere Citymap toepassingen zijn:

tekendialoog plaatje

Tekendialoog
Een getekend kringgesprek naar aanleiding van een vastgestelde onderzoeksvraag en tekenvraag. Deelnemers beantwoorden tekenend deze tekenvraag. Dit gebeurt in een groep en op een tafelkleed. De getekende antwoorden vertellen veel over de tekenvraag.  Hierdoor ontstaat naast een getekend tafelkleed ook een dialoog. Het tafelkleed kan de groep blijven gebruiken bij vervolgontmoetingen (lunches) waarin de onderzoeksvraag verder wordt besproken. 
Een tekendialoog duurt 2 uur, max. 10 personen,  prijs op aanvraag

IMG_5930

Getekende Enquête
Een getekend enquête ondervraagd een grote groep passanten op creatieve wijze. Naar aanleiding van een vastgestelde onderzoeksvraag formuleren we een tekenvraag. We vragen passanten/inwoners hun antwoord op een tafelkleed te tekenen. De getekenden enquête levert zo belangrijke informatie op over de doelgroep en hun mening. Door de informele, speelse en innovatieve aanpak wordt eerder duidelijk wat er leeft binnen de doelgroep. Geschikt voor culturele evenementen (binnen/buiten). Foto: Kenneth Stamp
Een Getekende Enquête duurt 4 uur, vanaf 30 personen, prijs op aanvraag

ALTRA - P1020038 kopie

Citymap workshop
Citymap staat voor een zachte kaart van de eigen stedelijke omgeving: Passanten, inwoners of scholieren  tekenen (op straat of in het gemeentehuis/instelling/school) hun mening omtrent de directe woon- en werkplek (scholen). De Citymap levert zo belangrijke informatie op voor gemeenten en scholen over inwoners/scholieren. Door de informele, speelse en innovatieve aanpak wordt eerder duidelijk wat er leeft binnen de wijk/school. Geschikt voor evenementen en aangepaste variant als cultuur educatie VMBO.
Een Citymap workshop duurt 2 uur, vanaf 10 personen, prijs op aanvraag